Lisa Meijer coördineert onze projecten in duurzaamheid

Op 17 april 2023 is Lisa Meijer gestart als Coördinator Duurzaamheid bij DSG. In die rol pakt zij voor DSG projecten op rondom klimaat, assortiment en medewerker. Daarnaast werkt zij nauw samen met Project Managers Duurzaamheid van de formules Stiho, DSG Bouwmaten en Baars & Bloemhoff. In haar functie rapporteert Lisa aan Roel Laban, Programmamanager Duurzaamheid bij DSG. 

Ambitieuze doelen 

Voor DSG is de rol van Lisa nieuw. Lisa: “DSG heeft ambitieuze doelen opgesteld op het vlak van duurzaamheid. Om die te behalen, is veel capaciteit nodig. Met extra ‘handen’ kunnen we als organisatie meters maken en versnellen. De komende tijd zal ik meedraaien in de projecten rondom duurzaamheid, op de pijlers klimaat, medewerkers en assortiment. Dit zijn projecten als CO2-footprinting en het uitbreiden van het duurzame assortiment.” 

Corporate Sustainability Reporting Directive 

De Europese Unie heeft in november vorig jaar de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Deze richtlijn stelt steeds meer bedrijven vanaf 2024 verplicht om transparant te communiceren over duurzaamheid en welke impact bedrijfsactiviteiten hebben op mensen en milieu. Vanaf boekjaar 2025 geldt dit ook voor DSG. Lisa gaat zich hiermee ook bezighouden. “In de toekomst zal jaarverslaggeving op het gebied van maatschappelijke impact steeds meer geïntegreerd moeten worden met de jaarlijkse financiële verslaggeving.” 

Nieuwe thema’s: diversiteit & inclusie en duurzame mobiliteit 

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen heeft niet alleen een ecologische component, maar ook een sociale, vervolgt Lisa. “Ook op menselijk vlak zullen we in samenwerking met de afdeling M&O projecten opstarten. Denk hierbij aan thema’s als diversiteit & inclusie en duurzame mobiliteit. Het lijkt mij waardevol om te onderzoeken hoe DSG steeds kan verbeteren in het bieden van gelijke kansen aan iedereen, ongeacht opleiding, achtergrond of herkomst. Daarnaast zou ik graag samen met de medewerkers nadenken over duurzame manieren van woon- werkverkeer.” 

Maak het klein 

Als organisatie verduurzamen is complex. “Ik ben ervan overtuigd dat grote stappen worden gezet als je projecten opdeelt in heel kleine, tastbare stukjes. Zo worden medewerkers en klanten zich steeds bewuster van duurzaamheid. Ik vind het dan ook belangrijk om over onze duurzame inspanningen zowel intern als extern transparant te communiceren. Het liefst op een visueel aantrekkelijke manier, want daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Daarmee creëer je als organisatie dat mensen elke dag zién dat er wordt gewerkt aan duurzaamheid.” 

Vorige
Vorige

DSG brengt focus aan in portefeuille en concentreert activiteiten

Volgende
Volgende

Wood Loop officieel van start