Eerste elektrische truck voor formules DSG

Bij DSG draait het om ‘samen bouwen aan beter’, dus werd deze week ook de eerste stap in duurzaam vervoer samen gezet. Samen met onze partners MAN en Van Santen GRP werd deze week onze eerste elektrische truck onthuld. Deze vrachtwagen gaat voor alle DSG formules leveren in de regio Haarlem en Amsterdam.

Begin 2024 moeten ook vrachtwagens voor de andere drie grote steden volgen. Zo beperken we de CO2-uitstoot en maken we onze binnensteden leefbaarder. “De ontwikkelingen gaan snel,” zegt Mark Bos, transportmanager bij Stiho: “Dat komt goed uit, want we hebben stevige ambities op het vergroenen van ons transport.”

Deze stappen in elektrificatie van ons wagenpark passen goed bij onze duurzaamheidsambities. De klimaatvoetafdruk van ons transport van klantenorders hebben we daarbij geprioriteerd. We zetten ons in om onze ritten nog scherper te plannen en zo minder kilometers te maken.

Onze ambitie is om de klimaatvoetafdruk van ons bezorgtransport per 2025 met 33% te hebben gereduceerd. Daar kun je meer over lezen op deze pagina. Lees ook het interview met Mark Bos over het verduurzamen van ons transport.

Vorige
Vorige

Remko Roest gestart als Projectmanager Duurzaamheid bij Baars & Bloemhoff

Volgende
Volgende

DSG viert (alsnog) 95-jarig jubileum