Teun pakt Duurzaamheid aan bij DSG Bouwmaten

Per 16 januari 2023 is Teun Vesseur gestart als Facilitaire Duurzaamheid Coördinator bij DSG Bouwmaten. Voor DSG Bouwmaten is dit een nieuwe functie. Deze komt voort uit de duurzaamheidsambities van DSG.

 

In deze rol is hij verantwoordelijk voor het het behalen van doelstellingen op duurzaamheidsgebied, waarbij zowel de duurzame strategie van Bouwmaat Nederland als die van DSG voor DSG Bouwmaten bepalend zijn. Daarnaast zorgt hij er als Facilitair Coördinator voor dat contracten geoptimaliseerd worden en veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers wordt geborgd. Onderdeel daarvan is de Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E). In zijn functie rapporteert Teun aan Jos Evers, Business Manager DSG Bouwmaten.

Minder verspilling

De komende periode zal Teun net als zijn collega’s bij Baars & Bloemhoff en Stiho focussen op projecten rond CO2-reductie, verspillingreductie en duurzamer assortiment. Teun: “Een van de eerste projecten waarmee ik aan de slag ga is afvalreductie. We werken samen met een partij die dashboards oplevert. De inzichten die dit oplevert gebruiken we om verspilling en afval verder terug te dringen.”

Dicht bij de klant

Teun heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in verschillende managementfuncties bij diverse Bouwmaat-vestigingen. Hierdoor staat hij dicht bij de klant. Teun: “Als het gaat om duurzaamheid, is de klant bij DSG Bouwmaten top of mind. Wat kunnen wij doen om de klant te helpen met duurzaam bouwen? Onze klanten hebben daar dagelijks mee te maken in hun herstel-, renovatie- en onderhoudsprojecten. Zo helpen wij onze klanten én maken wij met elkaar duurzame impact.” 

Duurzaamheid is bewustwording creëren en kennis delen

Teun is ervan overtuigd dat duurzaamheid begint bij het creëren van bewustwording. Kennis delen is daarbij noodzakelijk. “Het is onze rol als leverancier om te laten zien en te vertellen welke mogelijkheden de klant heeft als het gaat om duurzame materiaalkeuze bijvoorbeeld. Dat je óók kunt isoleren met bijvoorbeeld vlas in plaats van steenwol. Dat repareren altijd duurzamer is dan vervangen.

Tegelijkertijd is het onze rol als leverancier dat we ons assortiment steeds verder verduurzamen. Die twee aspecten komen mooi samen in casussen die we aan het ontwikkelen zijn, waarbij we uitzoeken hoe onze klant een veelvoorkomende klus – zoals buitenonderhoud van een woning – zo duurzaam mogelijk kan uitvoeren. Daarbij betrekken we klanten, leveranciers en medewerkers. Door informatie uit te wisselen, ontstaat begrip én kom je tot werkelijk duurzame oplossingen die in de praktijk toepasbaar zijn.”

Duurzaamheid bij DSG Bouwmaten

Met 17 vestigingen is DSG oprichter, franchisenemer en mede-eigenaar van de Bouwmaatformule.

Duurzaamheid en goed werkgeverschap staat binnen DSG Bouwmaten centraal. Ons streven is een bedrijf met betrokken en gemotiveerde werknemers, in hechte teams met aandacht voor ieders talenten.

Vorige
Vorige

Jaarbericht 2022

Volgende
Volgende

Maak kennis met Thorben, Projectmanager Duurzaamheid bij Stiho