Maak kennis met Thorben, Projectmanager Duurzaamheid bij Stiho

Per 1 december 2022 is Thorben Kwakkenbos gestart als Projectmanager Duurzaamheid bij Stiho. Voor Stiho is dit een nieuwe functie die voortkomt uit de duurzaamheidsambities van DSG en haar formules.  

Thorben wordt verantwoordelijk voor het uitrollen van de duurzaamheidsstrategie binnen Stiho. Dat betekent dat de focus zal liggen op projecten rond CO2-reductie, minder verspilling, duurzamer assortiment en transparantie over de duurzame ambities en gemaakte impact. In zijn functie rapporteert Thorben rechtstreeks aan Björn op den Brouw, Manager Assortiment bij Stiho. 

Duurzame projecten 

Thorben zal zich de komende periode onder andere bezighouden met het uitrollen van een nieuw afvalscheidingsproces, zodat het gemiddelde recyclingspercentage stijgt van 70 naar 90%. “Dit vraagt om het delen van kennis binnen de organisatie én om gedragsverandering. Iedereen wil mee, maar mensen weten vaak nog niet hoe. Daaraan wil ik een bijdrage leveren.” 

Circulair assortiment 

Het is Thorbens ambitie dat Stiho’s circulaire assortiment áltijd beschikbaar is, zodat het kan worden opgenomen in het reguliere bestel-assortiment. “De uitdaging is dat er nu nog geen stabiele aanvoer is, bovendien moet geoogst materiaal vaak nog bewerkt worden. Er zijn meerdere partners nodig om dit succesvol te maken.”  

Duurzaamheid vraagt om anders denken 

Thorben: “In de bouw wordt vaak gedacht vanuit het project en welke materialen we daarvoor nodig hebben. Werkelijk duurzaam handelen vraagt om anders denken: welke materialen zijn beschikbaar en hoe kunnen we die inzetten? Een dergelijke omslag heeft tijd nodig. Als DSG zitten we op een mooie plek in de keten. Doordat we ons in het midden bevinden, kunnen we klanten, leveranciers en fabrikanten met elkaar verbinden. DSG is een organisatie die over de traditionele positie als handelaar en tussenpersoon heen durft te stappen om dit mogelijk te maken.” 

 

Vorige
Vorige

Teun pakt Duurzaamheid aan bij DSG Bouwmaten

Volgende
Volgende

Remko Roest gestart als Projectmanager Duurzaamheid bij Baars & Bloemhoff